Urejam slike, pišem objavo in mi čez ramo pogleda moj starejši - "mmmmmmm" slišim. "Ja kaj pa je?" vprašam. "Tole je bilo pa tako dobro!" oceni. "Bom naredila še kdaj!" hitro obljubim. Mislim da je to vse, kar rabite vedeti :)
Za pekač 20 x 25 cm oz. cca 30 koščkov:
180 g masla
180 g temne čokolade
3 jajca
250 g rjavega sladkorja
85 moke
40 g temnega kakava
100 g kondenziranega mleka
100 g bele čokolade
100 g masla
100 g kokosa
Maslo in čokolado narežemo na koščke damo skupaj v skledo. Nad paro ali pa v mikrovalovni pečici segrejemo in premešamo, da se oboje povsem stopi in premeša. Če se čokolada še ni do konca stopila, še enkrat segrejemo in premešamo. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo, vmes pa lahko začnemo pripravljati jajčno maso.
Jajca in sladkor zmešamo v skledi in stepamo toliko časa, da je masa povsem bleda in močno naraste. To lahko traja nekje 5 minut ali več in nikakor ne priganjajte tega koraka, saj je ravno to stepanje tisto, ki bo preprečilo, da bi bili browniji povsem zbiti. Recept namreč ne vsebuje drugega sredstva za dvigovanje testa in bo zrak, ki ga bomo vtepli v testo v tej fazi, poskrbel za to.
Dodamo čokoladno masleno mešanico in nežno malo premešamo, da ne izgubimo zraka iz testa. Ko je testo že malo marmorirano, dodamo presejano moko in temni kakav in naprej nežno mešamo, dokler ni masa povsem enotna.
Preložimo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 160° 30 minut. Ohladimo biskvit na sobno temperaturo, vmes pa pripravimo kokosov preliv. Če niste ljubitelj kokosovega ali pa bi brownije raje kombinirali s čim drugim, potem lahko na tej točki že zaključite in uživate v tej čokoladni poslastici.
Kondenzirano mleko, na koščke narezano belo čokolado in maslo zmešamo v manjši posodi in na srednjem ognju med stalnim mešanjem stopimo ter mešamo tako dolgo, da se popolnoma poveže med seboj. Dodamo kokos in ponovno premešamo. Prelijemo preko brownijev in z lopatko ali nožem zravnamo. Pustimo v hladilniku dobro uro, da se sladica ohladi in zgornja plast nekoliko strdi.
0 komentarji:
Objavite komentar