Tortice v kornetu


V vsej poplavi sladkih objav na različnih socialnih omrežjih niti ne vem, kje sem zasledila tole idejo. Mogoče Wiltonov instagram? Kaj pa vem, preveč je vsega, spomnim se samo spremljajočega vprašanja ali je to morda naslednji hit po tem, ko so cake pops tako pridobili na popularnosti. Seveda sem dala takoj v test najhujšim kritikom ... otrokom :)

Potrebujemo:
čokoladno testo - jaz sem uporabila Lizin biskvit, ampak po pravici bi bil boljši tale čokoladni biskvit (polovična količina); pomembno je da vzamete biskvit, ki je sam po sebi sočen in kjer testo ni tekoče, ker bo preveč razmočilo kornete
zamrznjeno sadje, recimo maline (ravno prav so velike)
8 kornetov

Glede na to, da nas večina ne bo imela doma prav stojala za kornete, bo treba malo improvizirati. Stojalo sem ustvarila iz rešetke, ki jo ima vsaka pečica in malo alu folije. Alu folijo je potrebno samo natrgati na dovolj velike trakove, da jih potem zmečkamo skupaj v nekako kačo, ki jo ovijemo okoli korneta, da se nam na rešetki ne more prevrniti (čeprav je treba biti vseeno previden, da ne boste testa strgali iz dna pečice :P ).



Pripravljeno testo nadevamo na dno korneta, dodamo malino in pokrijemo še z malo testa. Jaz sem nato dodala še eno malino in prekrila s testom. Dve lekciji iz mojega poizkusa sta, da je treba maline potisniti dobro v testo in da ne napolnite kornetov preveč. Malo je potrebno poznati tudi testo in vedeti koliko naj bi naraslo. Kornet je vseeno ozek, tako da zna v vsakem primeru malo presenetiti in prekipeti ali pa sadje potisne navzgor in ven. 




Tole je maksimalna količina testa v kornetu, še ti so mi nekateri malo preveč narasli med peko.



Pečemo na 175° C, dokler ni pečeno. Jaz sem preverila kar z zobotrebcem in tako predlagam tudi vam, v moji pečici so potrebovali nekje pol ure.




Da bo vse skupaj izgledalo malo bolj "sladoledasto", rabijo kornetki še malo kreme. Jaz sem poleg malin imela pri roki Philadephio, sladko smetano in maline, kar skupaj z malo sladkorja v prahu itak naredi eno prav super kremo, ki lepo dopolni te poslastice.



Bo to res naslednji cake pop? Težko verjamem. Stvar je zanimiva in s pravim biskvitom je lahko prav dobra, ampak mora imeti za moj okus nujno notri skrito vsaj malo sadja. Korneti pravzaprav ne dodajo nič posebnega, sta pa otroka čisto ponorela, ko ta jih videla in po hitrem postopku pospravila. Če vprašate njiju, jih moram nujno še narediti!

0 komentarji:

Objavite komentar