Mislim, da čisto vsak pozna, kaj je to brownie. Nekateri so jih malo poslovenili in poimenovali rjavčki, ampak tovrstni prevodi so včasih bolj, včasih manj posrečeni, tako da brownie je zame še vedno brownie. Kaj pa če bi vam nekdo ponudil blondie? Ali če malo eksperimentiramo z besedami - a bi enega blondinčka? Mogoče bi bili malo skeptični, ampak če vprašate moje otroke, bi vam najbrž takoj navdušeno prikimavali, potem pa prosili če lahko še oni enega :) In verjemite mi, ni jim zameriti, ker so božanski!
Za pekač velikosti 20 x 20 cm (16 - 25 koščkov, odvisno od velikosti):
110 g masla
200 g rjavega sladkorja
2 jajci
1 strok vanilije
ščep soli
150 g moke
75 g čokoladnih kapljic (alternativno po želji: brusnice, rozine, oreščki)
V kozico stresemo sladkor in maslo, narezano na koščke ter počasi segrevamo, da se maslo popolnoma raztopi ter da se začne topiti tudi sladkor.
Mešanico prestavimo v mešalnik, dodamo jajca, vanilijo in sol ter stepamo, da dobimo svetlo rumeno naraslo mešanico. Dodamo moko in mešamo toliko časa, da se popolnoma vmeša v maso.
Na koncu dodamo še izbrane dodatke, v mojem primeru sem dodala čokoladne kapljice. Te so namreč bolj odporne na peko kot če bi dodala narezane koščke običajne čokolade, lahko pa seveda uporabimo tudi navadno čokolado, ki pa se bo nekoliko bolj raztopila.
Pekač obložimo s peki papirjem in maso prelijemo nanj. Pečemo 20-25 minut na 175° C, da lepo porjavi, zobotrebec pa bo prišel čist ven (če je malo čokoladen, je vseeno; samo da ni gor še tekočega, pacastega testa).
Ko je pečeno, blondinčke s peki papirjem dvignemo iz pekača in na deski razrežemo na poljubno velike koščke. Koščki 5 x 5 cm (dobimo torej 16 koščkov) so ravno luškani zalogajčki.
Za takšne sladice sem izumila kar nov izraz: 1, 2, 3 sladice :) 1, 2, 3 jih pripraviš in 1, 2, 3 izginejo iz mize. Doma so že naročili, da jih moram spet narediti; bom naslednjič poizkusila z brusnicami, ki so tokrat na mojo veliko žalost manjkale v kuhinjski omari.
Navdih: http://www.inspiredtaste.net/23801/no-fail-blondies-recipe/
0 komentarji:
Objavite komentar