Mmmmm breskve so v sezoni. Jem sicer skoraj vedno samo nektarine, ampak za sladice so vedno prva izbira breskve. Hkrati sem ugotovila, da v vseh objavah na blogu še nisem uporabila nobenega Marthinega recepta. Martha? Katera Martha? Ja halo, Martha Stewart seveda. Na njenem blogu se najde super recept za Galette, ki je kot neke vrste sadna pita, ki se ne peče v pekaču ali obodu, ampak kar prosto na ploščatem pekaču, tako malo prosto po Prešernu bi lahko rekli. Rezultat je slastna rustikalna sladica. Saj veste, da rustikalna v mojem slovarju predvsem pomeni, da pri pripravi in postrežbi ni potrebno biti preveč natančen. Kdo pa se hoče sekirati na tako lep vikend?? Pa še otroci lahko mirno zraven pomagajo. Recept je primeren tudi za drugo pečkato in koščičasto sadje, tako da mile volje eksperimentirajte s češnjami, slivami ali pa s hruškami in jabolki.
Potrebujemo:
160 g moke
3 g soli (1/2 tsp)
3 g sladkorja (1/2 tsp)
120 g mrzlega masla
5 breskev
70 g sladkorja + še žlico ekstra za posip
žlica limoninega soka
ščep soli
10 g gustina (1 tbsp)
1 jajce
Sol, sladkor in moko zmešamo v skledi in dodamo maslo v koščkih, da izgleda kot grob pesek. Še lažje bi to naredili v multipraktiku, če pa ga nimate, gre čisto ok tudi z mešalcem.
0 komentarji:
Objavite komentar