Krašenje s barvnimi perlicami


Rada delam s fondantom, ker odpira skoraj neomejene možnosti glede krašenja in si večinoma odvisen samo od svojih sposobnosti. Predvsem to velja za figurice, za samo torto pa se vseeno rada izognem pokrivanju torte, ker okus fondanta ne glede na znamko, pa tudi tisti domači, ni ravno nek presežek. Otroke sicer to ne moti toliko, gre pa za skoraj čisti sladkor, tako da vso srečo pri krotenju mulčkov na rojstnodnevni zabavi.

Včasih lepo izgleda že samo torta prekrita z ganachem, ki se ga da zelo lepo zgladiti, ampak si omejen pri barvni izbiri. Tudi če vzameš belo čokolado, ta ni dejansko bela, ampak nekoliko rumenkasta in je tudi z dodajanjem jedilnih barv težko doseči določene odtenke, pa še z barvami ni za pretiravati, ker se lahko sesiri.

Zato sem prvič poskusila še eno opcijo in sicer čisto navadne barvne sladkorne perlice. Torto premažemo z ganachem in lepo zravnamo. Pustimo v hladilniku, da se malo strdi, nato pa torto postavimo na podstavek, podstavek pa nad pekač.


Z roko zajamemo pest perlic (tole je sploh zabavno; v tej škatlici je kila perlic) in jih nežno pritisnemo na ganache. Dejansko sem pričakovala, da bom porabila vsaj polovico škatle, pa je realno potrebnih le cca 250 g perlic in lahko brez skrbi kupite tiste v manjših pakiranjih.



Ponavljamo dokler ni celotna torta obdana s perlicami. Odvečne perlice ob spodnjem robu torte previdno odstranimo.



Kako pa izgleda končni produkt, pa poglejte tule.

0 komentarji:

Objavite komentar