Med brskanjem po Pintrestu, sem naletela na zanimiv recept, ponazorjen z enostavno fotko jajc, moke in Nutelle. Ker gre za sestavine, ki so skoraj vedno v naši omari, sem enostaven recept sklenila preizkusiti.
Čeprav recept pravi, da se potrebujejo samo tri sestavine, je tu vseeno en trik, ki je posledica razlik med našimi in ameriškimi recepti. Američani namreč pogosto uporabljajo t.i. self-raising flour, torej moko, ki ji je že v začetku dodan pecilni prašek in sol. Ker pa so komentarji na internetu o tem, kakšno moko je dejansko treba uporabiti različni, sem se držala kar eksperimenta, ali lahko okusna sladica nastane res iz samo treh sestavin.
Potrebujemo:
300 g Nutelle
2 jajci
70 g moke
Iz tega nastane 6 večjih brownijev; če bi jih delali v modelčkih za muffine, še nekoliko več.
Postopek priprave je tako enostaven kot sestavine. Vse sestavine dobro zmešamo z mešalnikom, napolnimo v namaščene in pomokane modelčke (ali pekač) in pečemo na 180° C.
Okviren čas peke je 20 minut, bo pa to odvisno predvsem od tega, kakšen pekač uporabljamo. V teh modelčkih so bili browniji po 20 minutah v sredini še malo tekoči, zato sem peko podaljšala za 5 minut, v modelčkih za muffine bi po moje 20 minut moralo zadostovati. Proti koncu peke večkrat z zobotrebcem preverimo ali so pečeni, ker se sredica dokaj hitro spremeni iz bolj tekoče v pečeno, prepeči pa jih vseeno ni dobro, ker bodo preveč suhi.
Browniji so zelo lešnikasto čokoladni in uspejo tudi brez pecilnega praška, saj so načeloma browniji vedno nekoliko bolj zbiti in so kot nekakšna mešanica med torto in piškotom. Mogoče bi bilo celo bolje, da se pečejo v manjših posodicah ali pa v pekaču in jih potem razrežemo na manjše kose, ker so konkretno nasitni. Kalorij pa vsekakor ne priporočam šteti ob tem zalogaju! :)
0 komentarji:
Objavite komentar