Ker sem potrebovala nekaj bolj gozdno tematskega za torto našega slavljenca, je bila tole odlična priložnost za testiranje ideje.
Čokolado stopimo in pazimo, da je ne segrejemo preveč. Količinsko ne znam oceniti koliko čokolade je potrebno, odvisno predvsem od obsega torte, jo pa vedno raje stopim malenkost več, saj lahko ostanek vedno spravimo za kdaj drugič in ga ponovno stopimo ali kako drugače uporabimo.
Stopljeno čokolado tanko razmažemo po peki papirju.
Nato na razmazano čokolado položimo še eno plast peki papirja in vse skupaj zvijemo v tulec, tako kot da bi hoteli narediti rolado. Zavarujemo z dvema gumicama, da se ne razvije in pustimo v hladilniku, toliko da se strdi.
Ko je čokolada popolnoma ohlajena in strjena, odstranimo gumici in vse skupaj odvijemo. Ko bomo čokolado odvijali bo pričela pokati in nastali bodo večji neenakomerni kosi kot ostružki ali kot lubje.
Torto premažemo s poljubno maso, lahko bi bil ganache, maslena krema ali celo smetana (čeprav bo slednja težje držala vse na mestu med naslednjimi koraki). Plast ni treba, da je debela. Tudi moja je bila tanka, kar se vidi na fotografijah, saj se torta skoraj povsod vidi čez kremo (uporabila sem čokoladno švicarsko masleno kremo). Vsekakor pa je lažje izvesti naslednje korake, če bo plast kreme nekoliko debelejša.
Kose čokolade sedaj prilepimo na kremo enega zraven drugega okoli celotne torte in pustimo v hladilniku par minut toliko, da se malo bolj primejo kreme.
V vmesnem času stopimo še malo čokolade in jo s čopičom nanesemo preko kosov čokolade in med večje razpoke med posameznimi kosi, tako da pokrijemo celotno torto. Pri tem ni potrebno biti pretirano natančen, saj je tudi površina drevesnega lubja neenakomerna. Morda bo zadoščal en nanos čokolade, lahko pa vmes še malo ohladimo torto v hladilniku in nanesemo še dodatni nanos čokolade.
In kako izgleda končni izdelek ... pokukajte TUKAJ.
0 komentarji:
Objavite komentar