Mogoče za koga čisto enostavno vprašanje, vendar pa sem se dejansko konkretno namučila, ko sem se tega prvič lotila. Olupila sem ga z lupilcem za krompir, potem pa poskusila narezati okrog koščice, ki je dejansko bolj kost kot koščica, medtem ko mi je stalno povzel iz rok, ker je bilo meso sočno. Pogojno gre tudi tako pri manj zrelih mangih, ki imejo trše meso, pri bolj zrelih pa ga odsvetujem. Na pomoč je priskočil Youtube in sedaj delim to pogruntavščino še z ostalimi.
Če pogledamo mango z vrha ni okrogle oblike, ampak ovalne. To je zato ker je tudi mangova koščica ovalne oblike, torej bolj podolgovata. Največ mesa se skriva ob obeh dolgih stranicah koščice in iz te perspektive lahko mango razdelimo na tri tretjine Srednjo tretjino zavzema koščica, na vsaki strani pa 1/3 širine manga predstavlja meso.
Najprej zato odrežemo desno tretjino manga in nato še levo ter tako že ločimo večino sadeža od koščice.
Nato ob koščici odrežemo še zgornji in spodnji del (gledano od zgoraj) in morda še ostanek mesa, ki ostane kje na koščici.
Najprej zato odrežemo desno tretjino manga in nato še levo ter tako že ločimo večino sadeža od koščice.
Nato ob koščici odrežemo še zgornji in spodnji del (gledano od zgoraj) in morda še ostanek mesa, ki ostane kje na koščici.
Nato vzamemo večja odrezana kosa in z nožkom vanje zarežemo v obliki šahovnice, ampak ne prerežemo lupine.
Nato lupino enostavno obrnemo navzven in z roko potegnemo kockice manga od lupine.
Nato lupino enostavno obrnemo navzven in z roko potegnemo kockice manga od lupine.
0 komentarji:
Objavite komentar