Nutelline spiralice


Za konec ko lahko peka že malo utruja, najlažji piškoti od vseh. Že večkrat rej sem naredila tako imenovane palmiers. Gre za listnato testo, ki je klasično zavit v obliko podobno ušeskom, med plastmi testa pa se najpogosteje znajde sladkor s cimetom. Takšni piškoti so mi bili po okusu všeč, lahko pa so nekoliko suhi. Zakaj torej ne bi namazali testo s čim bolj sočnim, recimo Nutello?

Za cca 60 spiralic potrebujemo:
500 g listnatega testa
Nutella

Za čim manj težav in napora sem uporabila kar kupljeno zamrznjeno listnato testo in ga razvaljala na par milimetrov. Računati moramo, da se listnato testo konkretno napihne med peko. 
Testo namažemo ne preveč debelo z Nutello in ga nato zvijemo v poljubno obliko. Jaz sem ga zvila kar v enostavno klobaso in jo razrezala na dober centimeter široke kolobare.
Kolobare položimo na peki papir in jih malo potlačimo z roko. 
Pečemo na 175° C 20 minut, dokler niso zlato rjavi. Mmmm kdo se lahko kadar koli brani Nutelle :)

0 komentarji:

Objavite komentar