Recikliranje v najboljši obliki :) Anin recept sem imela v zavihkih spravljen še od lani, ko sem ga odkrila prepozno za lansko praznično peko. Ker vsako leto preizkusim vsaj kak nov recept, sem tokrat torej prvič naredila brizgane piškote, dodala sem le par svojih idej in popravkov.
Za 100 piškotov:
300 g masla
150 g sladkorja v prahu
1 strok vanilije
ščepec soli
dve jajci
400 g moke
5 g pecilnega praška
paketek nastrgane bio pomarančne lupinic (= lupinica dveh pomaranč)
paketek nastrgane bio pomarančne lupinic (= lupinica dveh pomaranč)
ena pomaranča
temna čokolada
Maslo sobne temperature penasto stepemo.
Dodamo eno po eno jajce, za vsakim dobro zmiksamo, nato dodamo vanilijo, sladkor ter nastrgano pomarančno lupino in miksamo še vsaj 5 minut, dokler ni masa puhasta, bleda in zelo mehka.
Nato dodamo moko in pecilni prašek in 4 žličke pomarančnega soka. Če se masa zdi preveč gosta za brizganje, dodamo še kakšno dodatno žličko soka. Ostanek pomarančne narežemo in pojemo :) V zimskem času malo C vitamina ni odveč.
Prestavimo v vrečko za brizganje in testo nabrizgamo na peki papir. Jaz sem brizgala v obliki črke S in slučajno so nastali piškoti, ki pečeni zgledajo kot majhni kometi. Pečemo 13 minut na 155 stopinjah z vključenim ventilatorjem, da lahko pečemo po dva pekača hkrati, ker iz ene mase dobimo kar veliko piškotov.
Lahko jih pustimo kar kot so, ampak če en del premažemo s čokolado, je pa to tista pika na i. Dokončno bodo okus razvili šele po kakšnem dnevu, tako da poskusite ne pojesti vseh naenkrat in počakajte z oceno en dan.
0 komentarji:
Objavite komentar