Polnjeni cake pops


Cake pops/tortice na palčkah so staršem prijazen način doziranja sladkorja svojim otrokom. Ena za po kosilu, pa še kakšna za po vrhu, ker tako lepo pogleda, reče prosim in doda, da so tok dobre. 

Pa začnejo možgančki delat. Sigurno obstaja kakšna manj sladka varianta. Googlam, pa pravici na moje presenečenje ni toliko zadetkov kot bi jih pričakovala. Bo pač potrebno kar testirati v živo.

Za nekoliko drugačne popse lahko uporabimo kar celo jagodo, mora pa biti vseeno nekoliko manjša, saj bo drugače pops zelo velik in lažje pade iz palčke. V tem primeru bo imel stožčasto obliko, namesto klasične okrogle.
Za klasične popse jagode in banane narežemo na koščke, optimalno je če se sadje nareže na malenkost debelejše kolobarje in se jih razdeli na četrtinke ali tretjinke, odvisno od velikosti kolobarjev. Mešanico za popse nato približno odmerimo, jo v roki steptamo, da dobimo nekakšno mini palačinko in nanjo dodamo kos sadja. Dlan ter s tem testo nato zapremo okoli sadja. Nastali pops za konec še povaljamo med dlanema, da nastane kroglica.
Popse nato dokončamo kot običajno, torej dodamo palčko (pri tistih z banano nekoliko bolj previdno, ker bo sredina popsa malo mehkejša kot običajno) in jih potopimo v čokolado. Dodamo še okraske po želji.
Če se počutimo ekstra ustvarjalni, so stožčasti popsi s celimi jagodami super osnova za vrtnice. S čokoladnim ganachem lahko z nastavkom takole nabrizgamo rožne lističe in ustvarimo sladke vrtnice.
In takole izgleda lepotička še od znotraj ... mmmmm. Ne samo bolj zdrava, za moje pojme tudi okusnejša različica običajnih cake pops! Definitivno bodo bolj pogosto na sporedu. Naslednjič še preizkus z malinami.



0 komentarji:

Objavite komentar