Vmešana jajčka a la Gordon Ramsey


Zaradi tedenskega jutranjega hitenja med vikendom paše zajtrk, ko se s kavico v miru usedem za mizo in uživam v zajtrku. No, to je le deloma res, ker vmes že otroka lezeta v naročje in zahtevata svoj del mojega zajtrka ...

Za ta slavnostni dogodek sem si enkrat dala malo več dela kot običajno. Že dolgo nazaj, ko sem bila v fazi gledanja ameriškega Masterchefa in njegovega front-mana Gordona Ramsaya, sem googlala Ramsayave recepte in naletela na recept za vmešana jajčka. No ja, sem si mislila, jajčka pa res zna vsak narediti brez recepta. Ampak tudi vmešana jajčka se zdijo kot umetnost, ko se jih spravi delat gospod Gordon. Tokrat torej en ne-sladki zapis preizkušanja kuharskih veščin.

Za 1 jutranjo porcijo potrebujemo:
2 jajci
žlička creme fraiche
par kock mrzlega masla (nekako za žlico/cca 10-15 g)
sol
poper
Jajci vbijemo v kozico in dodamo pol masla. Prižgemo štedilnik na srednjo vročino, da jajčka ne bi prehitro zakrknila in se izsušila in zažgala in mešamo ... in mešamo ... in mešamo. Mogoče gre tole lažje na plinskih gorilnikih, ki jih uporabljajo profesionalci kot Gordon kot na moji indukciji, zato sem kasneje zvišala temperaturo in odstavljala kozico kot kaže Gordon na posnetku, še vedno pa traja tole dlje kot običajna priprava jajčk, bodite pripravljeni kar na kakšnih slabih  5 minut.
Ko so jajčka že dokaj zakrknjena, odstranimo iz štedilnika, dodamo sol, poper, preostanek masla in creme fraiche ter mešamo, dokler maslo ni v celoti stopljeno.
E voila ... se jih bom še kdaj spravila delat? Mogoče ... okus je super, tistih 5 minut mešanja bi pa raje izpustila. Sploh če kuhaš samo z eno roko, ker je v drugi en mali nadzornik kuhanja :)

0 komentarji:

Objavite komentar