Enostavni jagodni žepki


Brez nekaj posebnega uvoda, tale recept je super zadeva za hitro sladico, sploh sedaj ko so jagode v sezoni. 

Za 9 žepkov potrebujemo:
250 g jagod
175 g pripravljenega listnatega testa
80 g marelične marmelade
5 ml/g balzamičnega kisa (1 tsp)
1 jajce

Jagode narežemo na koščke in primešamo marmelado. Okus marmelade je lahko poljuben, recimo lahko je jagodna ali breskova, dejansko pa se mi zdi da pašejo zraven bolj nekoliko bolj kisle variante.
Primešamo še balzamični kis.
Listnato testo razvaljamo v kvadratno obliko, da ga lahko narežemo na 9 kvadratkov.
Na sredino kvadratkov položimo za dobro žlico jagod. Ob mešanju se bo sigurno nabralo tudi nekaj soka, ki ga raje izpustite iz zavitkov, ker že tako radi malo puščajo (glej spodaj :/). Jajce razžvrkljamo. Robove zavitkov zavihamo najprej enega čez drugega in kote sproti namažemo z jajcem, da se oba zavihka zlepita skupaj. Ponovimo še z drugima zavihkoma, da naredimo paketek. Pomembno: tudi meni ne uspe vse v prvo in spodaj se vidi, da so kotki ostali preveč odprti (rezultat razkrit na dnu strani ...). Kote zato dobro stisnemo, da ne bodo izpustili preveč soka!
Paketke premažemo z jajcem in pečemo 20 minut na 200° C.


In še obljubljeni masaker :)

0 komentarji:

Objavite komentar