Na dopustu me na kuhinjskem pultu vedno pričaka takole odprta Nigellina kuharica. Naključje je hotelo, da je bila tokrat odprta na receptu za pomarančni sladoled. Čeprav sezona neobičajno za ta letni čas še ni bila ravno prava za kratke rokave in poletne sladice, sem že ob prihodu vedela, da me bo recept "preganjal", če se ga ne spravim preizkusit. Lahko bi sicer zaprla knjigo, ampak je recept tako preprost, da se mi je takoj zacementiral v spomin in tam dražil. Še dobro, da sem se vdala :)
Potrebujemo:
1 pomarančo
2 dl sladke smetane
60 g sladkorja v prahu
Tole je bila testna količina; če hočete več sladoleda, kot samo za eno 4-člansko družinsko popoldansko sladico, potem enostavno podvojite ali potrojite količine.
Pomarančo razpolovimo in na ožemalniku ožamemo v skledo (ali pa se ob pomanjkanju pravih pripomočkov znajdemo kako drugače, recimo z drobilcem za led :) ).
Dodamo sladkor v prahu in zmešamo.
Dodamo še sladko smetano in zmešamo.
Postavimo v hladilnik, da se strdi; približno 4 ure. Preden ga serviramo, ga pustimo 20 minut na sobni temperaturi.
Naj najprej povem, da okus je zelo dober. Mislim reeeeeees dober! Definitivno za ponovit.
Edini minus je, da recept obljublja, da ne potrebujemo aparata za sladoled in da bo sladoled vseeno enako mehak. To ni ravno res, saj se v zamrzovalniku strdi, da ga niti približno ni možno zajeti z žlico, po 20 minutah odtajanja pa je ob robu posode skoraj preveč mehak, na sredini pa še vedno trd, tako da je najbolje ob odtajanju sproti preveriti, kdaj je ravno prav za serviranje. Če vas to ne moti, potem vsekakor poskusite.
0 komentarji:
Objavite komentar