Ombre ganache tortica


Nekateri ne marajo tičine mase in je nočejo videti nikjer blizu svoje torte. Pravzaprav ne poznam nikogar, ki bi šel prostovoljno jesti zadevo, vendar pa moram priznati, da lahko z njo ustvariš neverjetne zadeve in jo je treba predvsem jemati nekako tako kot darilni papir okoli darila.

So pa načini, da ustvariš mini mojstrovino tudi brez tičine mase. Kako? Mmmmmm ganache.

Ganache skoraj vedno uporabim pod tičino maso, ker mi je dosti ljubši od maslene kreme. Za te potrebe je razmerje čokolada : smetana 2 : 1 za temno čokolado in 3: 1 za belo in mlečno čokolado. Kakšne posebne tehnike za takšno ombre tehniko z ganachem nisem našla, tako da je bila izvedba bolj kot ne stvar trenutnega navdiha.

Pri tem velja opozoriti, da temnega ganacha rabimo malo, belega pa dosti več, saj bo za druge odtenke potrebno dosti več belega kot temnega, ki ga rabimo le malo da dobimo nove odtenke.

Priporočljivo je začeti s temnim od spodaj navzgor, skoraj nepogrešljiv pa je tokrat vrtljiv podstavek. Ko smo nanesli več različnih odtenkov, z lopatko ob torti obračamo podstavek ter lopatko počasi dvigujemo. S tem bomo malo zgladili stranice (malo rustikalnega reliefa mi tukaj sicer paše), hkrati pa se bodo odtenki med sabo vsaj toliko pomešali, da se bodo prelivali.

Še malo ekstra dekoracije in ...



0 komentarji:

Objavite komentar