Zadnje čase sem opazila, da so popularne torte, ki zgledajo kot črne table, po katerih smo še v šoli pisali s kredami. Pinterest in Google sta polna idej, mene pa je zanimalo kako ustvariti ta učinek na torti.
Osnova je črni fondant, v katerega oblečemo torto.
Ker pa table iz mojih šolskih dni nikoli niso bile popolnoma črne, ne glede na to kako natančno si jo hotel očistiti, je naprej potrebno nekoli "umazati" površino. Začasno bi šlo tudi s sladkorjem v prahu ali koruznim škrobom, ampak bi se oba stopila, če bi se na površini torte nabrala vlaga, kar je kar pogosto, če ohlajeno in s tičino maso oblečeno torto vzamemo iz hladilnika in jo pustimo stati na sobni temperaturi. Edina pravilna odločitev je torej uporaba jedilne bele barve v prahu. Širok mehek čopič nežno potapkamo v prah, malo otresemo, da prahu ni preveč in nanesemo na površino torte.
Učinek krede ustvarimo tako, da belo jedilno barvo v prahu zmešamo z alkoholom. Lahko bi barvo mešali tudi z vodo, vendar potrebuje potem dosti dalj časa, da se posuši. Če pa se meša z alkoholom, potem alkohol po nanosu dosti hitreje izhlapi, ostane pa posušena barva.
0 komentarji:
Objavite komentar