Čokoladno kokosove kroglice


Včasih se zgodi, da od kakšnega recepta ostane kakšna specifična sestavina, ki je ne moreš porabiti v vsakodnevni kuhi. Tokrat mi je ostalo malo kondenziranega mleka, ki sem ga potrebovala za pripravo limetine pite.

Večkrat sem že zasledila, da se domače raffaello kroglice pripravljajo iz mleka v prahu, ki pa seveda ni ravno sestavina, ki bi jo imela redno v svoji shrambi. Zadevo sem zato po svoje malo prilagodila, glede na to, da če zmešaš mleko v prahu s sladkorjem v prahu ter ustrezno količino vode, dobiš doma pripravljen nadomestek kondenziranega mleka. Kupljeno kondenzirano mleko je namreč že močno sladkano. V duhu eksperimentiranja sem pobrskala po omari in našla še belo čokolado, ki pomaga, da se masa nekoliko bolj drži skupaj. Dejansko glede na sestavine temu že težko rečemo raffaello kroglice, vseeno pa so tako dobre, da so izginile  enem večeru.

Za 14 kroglic:
10 g masla
80 g kondenziranega mleka
80 g bele čokolade
60g kokosove moke + malo za valjanje

Maslo na štedilniku ali v mikrovalovni pečici stopimo ter ga dodamo kondenziranemu mleku. V drugi posodi v mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo belo čokolado.


Nato vsebini obe skodelic zmešamo skupaj. Mešanica se bo konkretno zgostila. Dodamo še kokosovo moko, zmešamo in damo v hladilnik za 30 minut, da se nekoliko strdi, da je kroglice lažje oblikovati.


Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki. Najbolje je čim hitreje oblikovati kroglice, ker dalj časa kot jih bomo imeli v rokah, bolj bo masa mehka.



0 komentarji:

Objavite komentar