Ninjago torta



Mulček je imel rojstni dan in v svojem stilu mi je točno opredelil kakšne torte si želi in kakšen okus mora imeti katera. Za prijateljčke je morala biti čokoladna v Ninjago tematiki. Na srečo ni izrecno zahteval figuric, ker sem jih imela že par v izdelavi, ker če otroka vprašaš kaj bi imel na torti (pa je tort več kot samo ena), potem bo pač sprostil svojo domišljijo in zahteval vse, kar mu v tistem trenutku pade na pamet.

In kaj se zgodi, če ne delam figuric za na torto? Ja, cela torta postane figurica. Oblika lego figurice niti ni težka za izdelavo. Najlažje je začeti z natiskano sliko končne oblike. Za vse oblikovane torte se mi zdi to najlažji način.


Dodatno še malo stanjšamo noge, torej med stopali in zgornjim sklepom nog odrežemo stran eno manjšo plast, da sta tako zgornji in spodnji del nog malo višja. Tu mi žal zmanjka fotka :(

Torto razrežemo na tri plasti in med njih namažemo kremo. Tokrat je bila enostavna in nežna čokoladna krema iz sladke smetane, mascarpone in čokolade. 


Torto premažemo z ganachem, nato pa vse, razen glave, oblečemo v zelen fondant, glavo pa v rumenega. Potem zarišemo par črt v fondant, da se ločijo določeni deli telesa, recimo noge in roke.


Potem pa samo še detajli in ninjago figurica oživi.






 


0 komentarji:

Objavite komentar