Muhasto vreme. Če je bilo še pred dnevi glavno vprašanje, kako bi se posladkali brez da bi prižigali pečico, da ne bi še bolj segreli že tako pregretega ozračja v stanovanju, se kar naenkrat kolca po bolj toplih dnevih. Mogoče pa te jesenske razmere prežene en bolj sončno obarvan recept, ki je še vedno dovolj svež za poletne dni.
Za 20 košaric:
1 kg kupljenega listnatega testa ali ustrezna količina domačega preprostega listnatega testa
pol litra mleka
tri žlice rjavega sladkorja
1 vanilijev puding
250 g mascarpone
250 g grškega jogurta
2 jajci
sadje po izbiri
Zmešamo mascarpone, grški jogurt in jajci.
V pol litra mleka s sladkorjem skuhamo vanilijev puding in pustimo, da se nekoliko ohladi in vmes parkrat pomešamo. Ko se ohladi toliko, da se na dotik ne spečemo in da jajca ne bi slučajno zakrknila, ga dodamo mešanici.
Testo razvaljamo, ne pretenko, recimo nekje na pol centimetra. in razrežemo na kvadrate.
Pekač za muffine namastimo in pomokamo in testo oblikujemo v košarice.
Košarice napolnimo s kremo in dodamo sadje po izbiri. Pri izbiri sadja pazimo toliko, da ne izberemo sadja, ki bi pri peki izločilo ogromno vode, ker se krema potem ne bo zgostila/strdila in bo bolj tekoča. Marelice so nekako na meji glede tega, moja prvotna želja so bile fige, ampak jih tokrat nisem imela na voljo.
Pečemo na 180° C 30 minut.
Različica brez sadja |
0 komentarji:
Objavite komentar