Abstraktna umetnost? No ja no, za umetnost ravno nisem, ampak lahko pa rečem, da je tole res sladka umetnost. Tole je ena tistih pogruntavščin, ko združiš nekaj dobrega z dobrim in pride ven nekaj še bolj dobrega :) Torej: cheesecake + brownie = cheesecake brownie. Ali pa brownie cheesecake. Eh, vseeno ... v glavnem, odlično je!
Za pekač 20 cm x 20 cm potrebujemo:
2 jajci
80 g moke
20 g grenkega kakava
100 g temne čokolade
120 g masla
80 g sladkorja
pol stroka vanilije
250 g kremnega sira a la Philadelphia
1 jajce
100 g sladkorja
pol stroka vanilije
V eni skledi stehtamo moko in kakav, v drugi pa sladkor, maslo in čokolado.
Maslo, sladkor in čokolado stopimo v kozici ali v mikrovalovni pečici in dodamo semena pol stroka vanilije. Ko se vse skupaj nekoliko ohladi, dodamo še jajci in dobro premešamo.
Čokoladno mešanico dodamo moki in kakavu in zmešamo.
Za sirni del mešanice zmešamo jajce, sladkor, vanilijo in kremni sir, dokler ni masa čisto enotna.
3/4 čokoladne mase vlijemo v namaščen in pomokan pekač. Čezenj razporedimo sirno mešanico, nanjo pa še zadnjo 1/4 čokoladne mase. Z vilico masi malo premešamo, da postaneta marmorirani.
Pečemo 45-55 minut na 170° C, da nežno porjavi.
0 komentarji:
Objavite komentar