Kako sem našla ta recept me ne spraševati, čisto naključje. In čisto slučajno sem zadela čisto terno. Tole smo si zadnjič privoščili za kosilo, eno tistih po službi, ko je treba jest takoj, ampak res takoooooj. Torej je prvi pogoj, da je hitro in ne preveč komplicirano. Dobro ok, je sicer ocvrto, ampak recimo da si občasno lahko privoščimo takole pregreho in to definitivno je pregreha, ena tistih ko si sit, pa bi še kar jedel, ker je tako dobro.
Za pivsko testo potrebujemo:
1 jajce
100 g moke
1 tsp pecilni
150 ml piva
Poleg tega še:
malo dodatne moke
kokos
pol kile rakcev/kozic (po možnosti z repki)
olje za cvrtje (jaz sem uporabila arašidovo)
V skledi zmešamo sestavine za pivsko testo, da dobimo testo nekako podobne gostote kot za palačinke, mogoče malo gostejše. Sestavine zadoščajo za pol kile rakcev, pa še bo verjetno ostalo.
Rakce pomokamo, nato pomočimo v testo in nazadnje povaljamo v kokos. Lahko bi jih tudi pomočili v testo brez da jih prej damo še v moko, ampak se testo lepše prime rakcev. Ravno zaradi tunkanja v testo pa je fino najti take rakce, ki imajo konec repka še vedno pritrjen.
Ocvremo v olju, dokler niso temno zlato rjavi.
Mi smo jih jedli za kosilo, tako da je morala biti še priloga, tokrat curry riž. Med kosilom je padla debata, kako bi bil tole dober party snack, recimo s kakšnimi omakicami. Na misel mi pride curryjeva, pa čilijeva ali pa s kislo smetano. Vsekakor ideje za naslednjič.
0 komentarji:
Objavite komentar