Modelirno čokolado oz. modelling chocolate sem v teoriji odkrila že pred časom, ko sem na televiziji občudovala kako iz tega ustvarjajo figurice in okraske, v praksi pa sem jo preizkusila šele sedaj.
Gre za čokolado, ki ji primešamo koruzni sirup, da postane kot nekakšen plastelin. Zadeva je super uspela že v prvem poskusu, paziti je potrebno edino na razmerja, ki so različna glede na vrsto čokolade. Držala sem se kar razmerij, ki sem jih našla na spletni strani wickedgoodies.net, ki je toliko bolj všečna zaradi tega, ker navaja količine tako v gramih kot v mililitrih in se držiš tistega, kar ti pač bolj ustreza. Ker so količine preračunane iz ameriških merskih enot in zato niso lepo zaokrožene, mi je osebno lažje vzeti digitalno tehtnico in se ravnati po gramih.
Za modelirno čokolado torej potrebujemo 340g katerekoli čokolade. Nato pa dodamo:
- beli čokoladi 116 g oz. 79 ml koruznega sirupa,
- mlečni čokoladi 139 g oz. 94 ml koruznega sirupa,
- temni čokoladi 160 g oz. 108 ml koruznega sirupa.
Ko začnemo mešati, se bo zmes začela gostiti in odstopati od roba posode, kar se bo pri beli čokoladi zgodilo dosti hitreje kot pri temni.
Lepo predstavitev, kako izdelati temno in belo modelirno čokolado, ima na youtube Julia Usher.
0 komentarji:
Objavite komentar