Krema iz bele čokolade z malinami


Za 6-8 skodelic kreme (odvisno od velikosti skodelice) potrebujemo:
1 philadephio
1 žlička vanilijeve esence
200 g kondenziranega mleka
150 g bele čokolade
1 sladka smetana (250 ml)

Belo čokolado nalomimo in v mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo. Sladko smetano stepemo, ampak ne popolnoma do konca, da se nam ne bo med mešanjem z ostalimi sestavinami sesirila. Philadelphio damo v mešalnik in začnemo stepati. Med stepanjem najprej dodamo vanilijevo esenco, nato stopljeno čokolado ter nazadnje še kondenzirano mleko.


Na koncu z roko ali z mešalnikom na nizki hitrosti vmešamo še sladko smetano in kremo shranimo v hladilniku.


Maline (razen par, ki jih pustimo za dekoracijo) damo skupaj s sladkorjem v posodo skupaj z malo vode in jih pokuhamo, tako da se zgostijo. Pretočimo čez cedilo, da odstranimo večino semen.


Medtem ko se krema in malinov preliv hladita, temno čokolado nalomimo in v mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo. Pri tem je priporočljivo upoštevati pravila o temperiranju čokolade, gre pa tudi z netemperirano čokolado, če postavimo oblite balončke v hladilnik, da se skodelice strdijo.

Vodne balončke napihnemo na takšno velikost, kolikor želimo velike skodelice. Ko je čokolada že nekoliko manj vroča, z žličko na peki papir damo toliko kupčkov čokolade, kolikor želimo skodelic. Spodnji del balončka potopimo v čokolado, malo zaokrožimo ter dvignemo, da se presežek čokolade odcedi. Nato balonček postavimo na pripravljen kupček čokolade, ki bo tako postal podstavek.



Balončke za kratek čas postavimo v hladilnik, da se dokončno strdijo, sploh če čokolada ni temperirana. Nato prebodemo balončke in ostale nam bodo sladke čokoladne skodelice.


Skodelice napolnimo s kremo in prelijemo z malinami ter dekoriramo s svežimi malinami, ki smo si jih prihranili pri pripravi preliva. Zraven lahko za dekoracijo dodamo še list mete, ki pa je meni tokrat zmanjkal.


0 komentarji:

Objavite komentar