Za 6-8 skodelic kreme (odvisno od velikosti skodelice) potrebujemo:
1 philadephio
1 žlička vanilijeve esence
200 g kondenziranega mleka
150 g bele čokolade
1 sladka smetana (250 ml)
Belo čokolado nalomimo in v mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo. Sladko smetano stepemo, ampak ne popolnoma do konca, da se nam ne bo med mešanjem z ostalimi sestavinami sesirila. Philadelphio damo v mešalnik in začnemo stepati. Med stepanjem najprej dodamo vanilijevo esenco, nato stopljeno čokolado ter nazadnje še kondenzirano mleko.
Vodne balončke napihnemo na takšno velikost, kolikor želimo velike skodelice. Ko je čokolada že nekoliko manj vroča, z žličko na peki papir damo toliko kupčkov čokolade, kolikor želimo skodelic. Spodnji del balončka potopimo v čokolado, malo zaokrožimo ter dvignemo, da se presežek čokolade odcedi. Nato balonček postavimo na pripravljen kupček čokolade, ki bo tako postal podstavek.
Skodelice napolnimo s kremo in prelijemo z malinami ter dekoriramo s svežimi malinami, ki smo si jih prihranili pri pripravi preliva. Zraven lahko za dekoracijo dodamo še list mete, ki pa je meni tokrat zmanjkal.
Balončke za kratek čas postavimo v hladilnik, da se dokončno strdijo, sploh če čokolada ni temperirana. Nato prebodemo balončke in ostale nam bodo sladke čokoladne skodelice.
0 komentarji:
Objavite komentar