Morski prebivalci - 2. del


Še nadaljevanje naše morske zgodbe. Ti dve figurici sta v primerjavi s tistimi iz 1. dela malo zahtevnejši ali pa je vsaj postopek nekoliko daljši, še vedno pa ne toliko, da se jih ne bi mogli s temi navodili brez problema lotiti.

KIT

Ker je bil kit kar večji, sem se odločila, da si bom pomagala s krispiji, da figurica ne bi bila pretežka. Krispiji so ekspandiran riž ali druge žitarice, ki se jih oblikuje v poljubno obliko in prekrije s tičino maso, figurica pa potem ni tako težka, kot bi bila, če bi bila v celoti izdelana iz tičino mase. Zaenkrat uporabljam Kellogsov originalni recept za t.i. rice krispie treats, po katerem uporabiš 40 g masla, 350 g marshmallow penic in 150 g krispijev. Za kita sem sicer uporabila samo del mešanice.

Če so krispiji veliki, jih zdrobimo na manjše kose, da bo površina oblikovane figurice bolj enakomerna. Penice skupaj z maslom v mikrovalovki stopimo in zmešamo s krispiji. 
Dokler je mešanica še topla, jo oblikujemo v poljubno obliko in pustimo, da se popolnoma ohladi in posuši.
Površino nato premažemo s stopljeno čokolado (lahko pa tudi z ganachem ali masleno kremo, čeprav nad slednjo v tem primeru nisem bila ravno navdušena) in pustimo, da se strdi. Če površina ni dovolj gladka, jo zgladimo z nožem ali  strgalnikom.

Tičino maso nato razvaljamo in previdno prekrijemo celotno figurico in poskušamo povšino čimbolj zgladiti.

Iz ostanka mase oblikujemo trikotnik in levo in desno stran trikotnika sploščimo, tako da srednja tretjina ostane debelejša. ga oblikujemo v plavut ter jo pritrdimo na rep kita.
Kitu nato zarišemo še usta in dodamo velike oči.
Vodo sem oblikovala iz žičk, prekritih z belo maso, vendar bo vsak vedel, da gre za kita, tudi če ne dodamo še tega detajla.

NEMO

Oranžno maso oblikujemo v svaljek malo bolj stožčaste oblike. Ožji del nato s prstom sploščimo in prav tako pa sploščimo gornjo stran, tako da nastaneta dva grebena. Na sprednjo stran vtisnemo dve vdolbini.
V vdolbini z malo vode prilepimo dve beli kroglici ter nanje prilepimo dve črni kroglici črne mase ali pa s črno jedilno barvo narišemo piki. Z nožkom nato zarežemo usta in ji malo razširimo ter v zarezo dodamo malo črne mase.
Malo bele mase zvaljamo v ozke svaljke in jih prilepimo na vsako stran grebenov, par pa si jih prihranimo. Malo črne mase prav tako zvaljamo v ozke svaljke in jih prilepimo po vrhu grebenov in na konec repa. 
Čez črne svaljke prilepimo še bele svaljke, ki smo jih prej prihranili. Po repu in grebenih zarišemo črte, še lažje pa če z ustreznim orodjem odtisnemo vzorec plavuti. Dve manjši kroglici mase sploščimo in ju oblikujemo v trikotnika ter enako kot na hrbtne plavuti zarežemo ali odtisnemo vzorec. Z malo vode ju nato prilepimo na vsako stran ribice.
Nazadnje bele črte obrobimo s črno jedilno barvo. 

0 komentarji:

Objavite komentar